Inloggen

Corsten Hay

Stofvrij hooi is ons speerpunt

Hoe wordt ons Corsten Hay gemaakt?

Corsten Fourage is een van de bedrijven in Nederland die grote pakken hooi verwerken tot kleine, handzame pakjes stofvrij hooi. Door te investeren in de juiste machines en technieken en na het doen van diverse onderzoeken zijn we tot de ideale productiewijze gekomen.

Structuur van het hooi

Natuurlijk begint dit proces weer met alleen de beste kwaliteit aan hooi in grote pakken. Deze gaan vervolgens op de afrolmachines, waar ze worden ontdaan van al het gaas en de touwtjes. In de losmaakmachine wordt het hooi hierna losgemaakt, zodat de pers het gelijkmatig kan verwerken.

 Belangrijk is dat het hooi hierbij niet te kort wordt, want dan verliest het zijn structuur, terwijl structuur juist een belangrijke waarde is voor de kwaliteitsbepaling van het hooi.

Stofvrij hooi

Het losmaken van het hooi heeft een belangrijk voordeel, hierdoor kunnen we namelijk zo veel mogelijk zand, stof en eventuele stenen uit het hooi filteren. De troep wordt afgevoerd en in dit deel van het proces wordt ook een groot gedeelte van het stof uit het hooi gezogen. Dit maakt het veel stofarmer dan ander hooi en dus geschikter voor paarden met lichte luchtwegproblemen en uiteraard ook ter voorkoming hiervan.

corsten hay baaltje

Kleine baaltjes van 18 kg

Het stofvrije hooi gaat vervolgens naar de pers die zo is afgesteld dat hij er baaltjes van maakt van gemiddeld 18 kg per stuk. Dit wordt regelmatig gecheckt door de pakken handmatig te wegen. Ook tijdens het persen wordt de eventuele stof die hierbij vrijkomt direct weggezogen om een zo kwaliteitsvol mogelijk product over te houden.

Kleine pakken bundelen

Omdat deze kleine pakjes niet zo handig zijn om te vervoeren, worden ze direct doorgestuurd naar de BaleBaron. Deze machine zorgt ervoor dat de pakjes tot een bundel worden gevormd. Een bundel bestaat uit 21 kleine baaltjes stofvrij hooi. Ontzettend makkelijk, want zo hoeven we de pakken niet met de hand te stapelen en kunnen we ze in één keer met de loader oppakken. Deze bundels stapelen we op en bewaren we in onze enorme opslag in Mariahout.

Op deze manier kunnen we jou het hele jaar voorzien van de beste kwaliteit stofvrij hooi in kleine baaltjes. Zo weet je zeker dat je paard altijd hetzelfde, vertrouwde hooi krijgt. Voordeel van de kleine formaten is dat ze een stuk handzamer zijn en het gemakkelijker is om te bepalen hoeveel hooi je het paard geeft. Daarnaast zijn ze handig om mee te nemen naar een wedstrijd.

Het hele proces in beeld

Bestel nu eenvoudig
stofvrij hooi
voor jouw paard online