Inloggen

Over Corsten Fourage

Al ruim 65 jaar sterk in fourage

Het bedrijf Corsten Fourage is geworteld in het Brabantse land. De grondleggers Willem en Miet Corsten startten in 1955 een handel in stro, hooi en andere fourageproducten. Vanuit hun bedrijf op de Vossenberg in Mariahout vervoerden zij kleine baaltjes stro naar de boeren in de omgeving. Deze kleine pakjes kwamen toen al van heinde en ver.

Zoon Jos aan het roer

Jos, de zoon van Willem en Miet, had de handelsgeest van zijn ouders geërfd. Toen hij het bedrijf samen met zijn vrouw Francine overnam, wist hij Corsten Fourage verder te laten groeien. De rolverdeling was heel helder: Jos deed de handel en Francine zorgde voor de planning en administratie van de vele vrachten stro en hooi. 

In de jaren zeventig werd er een nieuwe tak aan het bedrijf toegevoegd en startten ze met het ophalen van paarden- en pluimveemest. Er zat een duidelijke visie achter deze stap, want in die tijd was de Nederlandse champignonsector in opkomst. De groeiende behoefte aan meststoffen was voor Corsten de reden om zich niet alleen te richten op de handel in hooi en stro, maar ook op de afzet van paarden- en pluimveemest bij substraatfabrieken zoals het Belgische Walkro in Maasmechelen.

geschiedenis
Thomas van den Brand

Overnames

Deze goede samenwerking resulteerde eind jaren 90 in de overname van Corsten door Walkro. Hierdoor kreeg Walkro grip op de grondstoffenmarkt en ontstonden er voor Corsten vaste afzetkanalen voor hun producten. Omdat Walkro zich volledig wilde focussen op het maken van substraat voor de champignonkwekers hebben zij de Fourage-activiteiten in het voorjaar van 2012 aan Thomas van den Brand verkocht.

In diezelfde periode nam Thomas van den Brand ook de Fourage-activiteiten over van Krekels van Teeffelen Fourage uit Grashoek. Deze activiteiten zijn verder geïntegreerd in Corsten Fourage.

Het team

Maak kennis met het team van toppers achter Corsten Fourage.

Bedrijfsvisie

De liefde voor het dier staat centraal in onze bedrijfsvoering.

Vacatures

Lever jij een belangrijke bijdrage aan ons Corsten Hay