Inloggen

Certificering

Keurmerken erkennen kwaliteit

Corsten Fourage neemt kwaliteit, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen heel serieus. Om verzekerd te zijn van hoogwaardige, duurzame en veilige producten beschikt Corsten Fourage over alle benodigde certificaten en houden we deze actueel.

Wij beschikken over de volgende certificering (klik voor meer informatie): 

GMP+

Good Manufacturing Practice (GMP) is een schema voor het borgen van de diervoederveiligheid in alle schakels van de keten. Denk bijvoorbeeld aan de bedrijven die grondstoffen leveren.

De nadruk van het schema ligt op hygiëne in de productiefase. De normen stellen concrete eisen aan bedrijfsinrichting en werkwijzen. Er zijn diverse GMP-normen, die worden uitgegeven door verschillende (branche-)organisaties. Deze zijn vooral opgesteld voor producenten in de primaire sector, zoals akkerbouw en de diervoedersector.

Bedrijven in de diervoedersector kunnen ook een stapje verder met behulp van de GMP+ regeling van het Productschap Diervoeder (PDV). De GMP+-regeling is van toepassing voor producenten en handelaren van mengvoeders, enkelvoudige diervoeders, vochtrijke voedermiddelen, voormengsels en diervoedergrondstoffen.

De basis van de GMP+ regeling wordt gevormd door EN-ISO 9001, ISO 22000 en de HACCP-principes. Dankzij deze regeling kunnen bedrijven aantoonbaar waarborgen dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan een aantal bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen.

Producten met een GMP+ certificering worden geleverd op aanvraag.

gmp certificering
hisfa certificering

HISFA

Corsten Fourage is aangesloten bij Hisfa, de Nederlandse Vereniging van Handelaren in Stro, Fourages en Aanverwante Producten. Het is de enige vereniging in Nederland die zich specifiek richt op de belangen van de handel in deze branche.

Meer informatie over onze certificeringen? Neem contact met ons op.