Actuele certificering

Corsten Fourage neemt het mileu en maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus. Om verzekerd te zijn van hoogwaardige, duurzame en veilige producten beschikt Corsten Fourage over alle benodigde certificaten en houden we deze up to date

Voor meer informatie met betrekking tot certificering kun je contact opnemen via info@corsten.nl

GMP

Good Manufacturing Practice (GMP) is een schema voor het borgen van de diervoederveiligheid in alle schakels van de diervoederketen, waaronder de aanleverende bedrijven van grondstoffen. Het is een internationaal schema ten behoeve van betere controle op de diervoederveiligheid in de gehele keten.

De nadruk ligt op hygiëne in de productiefase. De normen stellen veelal concrete eisen aan bedrijfsinrichting en werkwijzen. Er zijn diverse GMP-normen, die worden uitgegeven door verschillende (branche-)organisaties. Deze zijn vooral opgesteld voor producenten in de primaire sector, zoals akkerbouw en de diervoedersector.

Bedrijven in de diervoedersector kunnen ook een stapje verder met behulp van de GMP+ regeling van het Productschap Diervoeder (PDV). De GMP+-regeling is van toepassing voor producenten en handelaren van mengvoeders, enkelvoudige diervoeders, vochtrijke voedermiddelen, voormengsels en diervoedergrondstoffen.

De basis van de GMP+ regeling wordt gevormd door EN-ISO 9001, ISO 22000 en de HACCP principes. Dankzij deze regeling kunnen bedrijven aantoonbaar waarborgen dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan een aantal bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen.

GMP+-gecertificeerde producten worden geleverd op aanvraag.

Skal Biocontrole

Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Met de afgifte van dit keurmerk maakt Skal de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zo draagt Skal bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sector.

hisfa

Corsten Fourage is aangesloten bij Hisfa. Hisfa is de Nederlandse Vereniging van Handelaren in Stro, Fourages en Aanverwante Produkten. Het is de enige vereniging in Nederland die zich specifiek richt op de belangen van de handel in stro, hooi, fourages en aanverwante producten.