krachtvoer totaalconcept

Wist jij dat Corsten Fourage een totaalconcept aanbiedt? Naast alle fourage-producten kun jij bij Corsten Fourage ook terecht voor krachtvoer. Uiteraard wordt ook dit bij jou aan huis bezorgd, als je liever komt afhalen is dat natuurlijk ook mogelijk.

De merken die bij Corsten Fourage verkrijgbaar zijn:

Cavalor Krachtvoer
Horsefood krachtvoer
Havens krachtvoer
Pavo krachtvoer

PRIJZEN krachtvoer & totaalconcept

De meest gangbare voeders zijn doorlopend op voorraad, al het andere zakgoed kunnen wij uiteraard speciaal voor jou bestellen. Liever bulklevering? Ook dat is mogelijk. Wil je gebruik maken van ons totaalconcept? Neem direct contact met ons op, zodat wij een op maat gemaakte prijs kunnen maken afhankelijk van de grootte van jouw bestelling.

Een passend rantsoen is erg belangrijk voor je paard of pony. Wat voor arbeid wordt er van hem of haar gevraagd, maar ook de weidegang is van invloed alsmede de hoeveelheid en de kwaliteit van het ruwvoer. Verricht jouw paard geen arbeid, maar wordt deze ingezet voor de fokkerij, of is hij/zij al op leeftijd? Dan heeft jouw paard weer hele andere behoeften.

rantsoen bepalen

Elk rantsoen begint met goed ruwvoer. Het dagelijkse rantsoen van een paard bestaat voor 70 tot 100 procent uit ruwvoer en is daarmee de belangrijkste voedingsbron voor paarden en pony’s. Het rantsoen van (top)sportpaarden bestaat voor 70 procent uit ruwvoer. Voor de meeste recreatiepaarden ligt dit rond de 90 procent. Er zijn ook paarden waarvan het rantsoen voor 100 procent uit ruwvoer bestaat en die helemaal geen krachtvoer krijgen. Een richtlijn is dat je jouw paard of pony tussen de 1,5 – 2 procent van zijn lichaamsgewicht geeft aan ruwvoer. Ga voor een paard van 600 kg dus uit van 9 tot 12 kg ruwvoer per dag.

Om een gezond voedingsrantsoen te kunnen samenstellen, is het belangrijk om te weten wat de kwaliteit van het ruwvoer is. Pas als je het energie-, eiwit- en suikergehalte weet, kun je op basis van de energiebehoefte en conditie van je paard (te mager, te dik) de juiste aanvulling kiezen in krachtvoer en/of een balancer (vitaminen, mineralen en sporenelementen).

gewicht paard bepalen

Weet jij hoe zwaar jouw paard is? Onderstaande tabel geeft enkele richtlijnen.

Shetlander

Pony

Paard

200 - 250 kg

150 - 500 kg

500 - 700 kg

Wil je het exacte gewicht weten? Dit kan worden bepaald door middel van een weegbrug. Via onderstaande berekening kun je het gewicht schatten.

bereken gewicht paard

De formule om het ideale gewicht van je paard te berekenen is: Borstomvang x Borstomvang x Romplengte : 11.900. Let op: Bij deze berekening is geen rekening gehouden met vet op de hals en achterhand.

Voorbeeld berekening:
Borstomvang: 210 cm
Romplengte: 171 cm
Standaard waarde: 11.900, de standaard waarde is bij ieder paard gelijk

210 x 210 = 44.100
44.100 x 171 = 7.541.100
7.541.100 : 11.900 = 633 kg

Naast het gewicht bepalen, is het belangrijk te kijken naar de conditie van het paard. Houdt hierbij rekening dat vet zacht aanvoelt en spieren juist hard. De ribben moeten voelbaar en net niet zichtbaar zijn.

diagram voor berekenen hoeveelheid voer voor een paard

krachtvoer bestellen

Je weet nu het gewicht, de kwaliteit en hoeveelheid van het ruwvoer van je paard. Wil je exact weten wat jouw paard nog extra nodig heeft aan krachtvoer? Neem dan contact op met een van de voerspecialisten van de merken die wij vertegenwoordigen. Deze experts kunnen jouw precies uitleggen wat de behoeften van jouw paard zijn en welke voeders daar het beste bij passen.